jQuery Lazy Load

rentak pilihan

Wednesday, May 9, 2012

emm..da lme kn xupdate blog...huhuhu
skng ni turn kte(hani) plak update blog ni...
klu xkne pkse ngan k.long dlm group muna ni rsenye xupdate lg kot blog ni...huhuhu(jgn mare erk k.long)
klu korg nk tau slh sorg drpd group muna ni da kwen...cbe la teka spe....
ktorg pon xsgka die kwen dlu..ingtkn org lain dlm group muna ni kwen dlu....
tp,ktorg xdpt peg  die kwen...majok gak la die ...tp,fatin pujuk mgkin ktorg akn peg kat sblh pihk lg stu...
kurg la majok die ....

pape pon..harap die berbahagia smpi ke akhir hayat....
bln 9 ni eti,fatin,hani n ying akan peg LI ....
harap2 la dpt tempt LI yg sme....xnk la pish..
tp,pish ngan nadia la plk..
ktorg mintk kat cyberjaya je..dkt skit ngn ukm ni....
klu de pape mslh seng la skit..lg stu leh la jmpe ndia..cian die sorg kat ukm..
munasuha pon ngah apply keje kat KL ni..
klu die keje tu..leh la group muna kumpul blik..
rindu gak ngan munasuha tu...
kli terakhir jmpe pon time konvo bln 5 thn lpas...da hmpir setahn kot...
hrp2 munasuha dpt la kje tu kn...
leh kumpul blik..
ok la..smpi cni je la cte kte pde kli ini...
cte akn dtg akn ditulis oleh munadia..
nntikan...........

Monday, January 16, 2012

KenangaN

Assalamualaikum....
hari ni tkr turn update blog...
seblum ni sorunk je dok update blog ni x jemu2...(ety le orgnye)...
skrg tiba la masa yg x brape di nanti sy(fatin) lak update blog...huhuhuhu
sy ni x brape bijak bab mengarang2 ni....merapu tu leh la...
5 org dr group ni tgh exam skrg kt ukm..sorang lg bekerja.....brtarung la yg 5 org ni dgn segala ape yg ade di otak....tp nk abes dh...18/1 abes dh....hehe......
sbenornye nk tlis ttg kenangan kteorg mase kt poli dulu....hehe
dh lme x jmpe slh sorang dr group ni..nasuha...hmpir 10 bulan...huhu..rindu membuak2..wawawa....asyik trpk nk je pg terenggganu tu rmai2 jmpe dia..haha...mase kt poli dulu..time2 exam ni...sume pkat rajin study...smpi 2  3 pg nih....smpi ade satu hari tu....terdgr la sesuatu bunyi yg mistik...menegur nadia di muka pintu...haha mane tak nye..kul 3 pg duk bkak pintu luas2...time makhluk jage mlm lak nk kuar...sibuk makhluk siang nk interframe lak...mrh la member...menggigil2 nk tutup pintu..hahaha....pakat bertempiaran lari naik ats masuk bilik smpi lptop pon lpe nk ttp....mmg klakar mase tu kalo nk ikotkn muke sengsorang...sorang dr ahli group muna ni..yg x berapa mempunyai perasaan tkot pon jd tkot...kalo makhluk tu tgk kteorg agknye...mau dia gelak smpi kuar air mata...sure dia ckp ("baru bunyi...belum muncul lg..kalo muncul..mcm mne la dak 5 org ni agknye...")...haha...tp tu sume kenangan yg x mgkin hlang dr ingatan....4 sure....kena paku dalam ingatan..huhu..pasni sem 1 tahun 2 tuk 4 org yg duk study nk abes dh...nk masuk lak sem 2 tahun 2...yg sorang lg...sem1 tahun 1 nk masuk sem2 tahun 1...huhu....abes la buku baru tuk sem1 kami...sblum tu...enjoy la video yg x berapa nk mnjd ni ye...gmbr2 kenangan kt poli dulu..huhuhu...



video



Friday, January 6, 2012

fitrah manusia

Assalamualaikum

Awal sangat ke publish post baru tuk tahun ni.. xpelah..sje je.. tetiba rasa macam ada benda nak dikongsikan.. tahun ni kitorang kira nya masuk 23 tahun.. so persoalan di sini 23 tahun tu dikategorikan sebagai 'remaja' atau 'dewasa' ye?? soalan yang pernah ditanyakan oleh lecturer tapi jawapan nye tergantung......


Sebut 22 bunyi still muda tapi sebut 23 macam lain dah bunyi..err memang la 22 ngn 23 bunyi lain ape daa.. kenapa bila smpai umur 23 sume pakat suruh cari calon.. 23 tu kan muda lagi.. cuba tgk 23 ngn 26..23 tu kan muda lagi tu wahahaha..


Nak kata patut ada calon x jugak tapi nak kata awal lagi pun x jugak.. tapi rasa memang patut ada..entah..no komen.. hakikat yang tidak dinafikan pada perigkat usia 18 hingga 35 tahun, akan wujud sifat keintiman atau dalam erti kata lain, akan wujud naluri manusia akan tercari-cari seseorang teman berkasih sayang atau pasangan hidup. islam juga mengakui cinta itu adalah fitrah manusia.. lelaki akan suka pada wanita dan begitulah sebaliknya.. cuba tengok zaman budak2 main buai sama2 mana ada perasaan cinta satu sama lain.. sebab perasaan cinta akan wujud secara semulajadi bila sampai tahap nya.


Makan, minum, tidur, sedih, gembira itu juga fitrah manusia..kita tidak boleh melawan fitrah.. begitu jugak la dengan cinta yang hadir secara semula jadi dalam diri..cinta itu memang x nampak..kalau nampak boleh jugak kita elak.. itu la fitrah..tengok lirik cikit..

pepohon cintaku kian merimbun
semakin dicantas makin bertunas
tidak mampu mendustai hatiku
rasa cinta fitrah manusia..

siapalah aku menolak cinta 
yang hadir di jiwa tanpa dipaksa..
hidup ini tidak akan sempurna
tanpa cinta dari tuhan yang esa
....

haa itu dia fitrah.. nak tulis lirik panjang2 baik pi dengar lagu terus.. dah lama rasanya x dengar lagu ni.. try selongkar balik dalam laptop.. ok perasaan cinta memang la wujud secara semula jadi dan setiap orang tu mahu menyayangi dan disayangi.. tapi kan..aiyaa banyak betul tapi nye.. huhu dah memang kena letak tapi jugak..masalah nye di sini ialah ready ngan x ready je.. masalahnye lagi.. ada calon ke..haa tu lagi masalah..

nak cari 'teman' tu bkn senang.. bukan bleh main rembat kat tepi jalan je..kalau boleh nak cari someone yang boleh dijadikan target tuk jadi suami terus..err boleh ke.. yang boleh terima kelemahan n kekurangan diri kita la.. atau paling senang bercinta after kawin.. ok gak kan..orang kata cinta lepas kawin itu indah.. lagi pun ramai yang bercinta lama2 tapi kawin kejap..huhu so pilih la..keputusan di tangan anda..











Wednesday, December 28, 2011

~ Selamat Tinggal Tahun 2011 ~



assalamualaikum..

Hari ini tanggal 28 Disember 2011.. lagi 3 hari kita akan mengakhiri tahun 2011 dan melangkah ke tahun 2012.. masa pantas berlalu. jadi sebelum kita masuk ke tahun baru biarlah saya mewakili group muna untuk menconteng di dinding blog ini buat kali terakhir..  tahun ni boleh dikatakan agak rajin update blog ni.. hehe saje je..


sekarang ni dh ujung tahun 2011..dah nyawa2 ikan dh..3,4 hari lagi tahun 2012..daripada tahun 2007 cer kira., 2007, 2008, 2009, 2010, 2011.. erm dah 5 tahun geng muna ni upenye.. gitu jugak rupa dia.. steady je..hehe..


entah bila gamaknye nak reunion geng ni..memang la kebanyakan kitorang ni stay in one place..dulu nadia ngan suha xde, skang nadia ada suha xde ngan kitorang.. masa konvo ada la jumpe pastu xde dah.. bilakah dapat bergabung semula sebagai 1 group..entah la..memerlukan perancangan jangka panjang..


jom kita imbas kembali citer kitorang time dulu2..sem 1 stay kat kamsis bilik lain2, amik masa untuk bergabung.. kadang2 boleh terpikir macamana kitorang leh jadi group walaupun dah bpe kali tulis psl tu..sem 2 still x sama..asal nye dah sama tp last nye jadi x sama kikiki..sem 3 duk umah sewa..kejap je..pastu mintak masuk kamsis.. sampai ada yang merajuk x bercakap sebab tanak masuk kamsis..last nye masuk jugak.."dah korang masuk aku masuk la.." tapi yang heran tu yang tanak masuk tu pulak terlebih excited nye..siap cop nak katil ni nak katil tu dalam dorm..


so macam biasa la dorm kitorang ada la "sikit" macam kedai runcit.."sikit" jela..bab kena pegi masjid memang wat x tau jela..eh silap yang sem 2 tu yang ada warga dorm tertonggeng atas katil semata2 nak menyorok tanak gi masjid..kepala saje menyorok tp tertonggeng..orang rabun pun leh nampak kot wakakaka..


sem 4 kitorang LI so memang x jumpe sume la..jumpe yang mana LI sekali jela...sem 5 ngan 6 duk umah sewa sekali kt sari 13 no 34 taman cempaka..hehe..tido sama, pegi kelas sama,, dalam kelas sama, balik kelas sama, makan sama, masak x sama..ikut turn ok.. pegi tesco sama..beli barang dapur tiap2 minggu..abis jgk la 80, 90 hinggit tu..kadang2 over bajet..


sebelum mengakhiri zaman poli kitorang stay dulu kat kamsis for 3P program.  sebulan je..tah ape belajar tah..bi pulak tu,,huhu..tapi pegi jugak. sebab nak stay ngn geng muna untuk bulan terakhir sebelum cuti selamanya.  bila dah abis 3P so time to go back home and tanam anggur.  err ada pulak yang kena belanja mcD time tu..moral nya jangan berjanji nak belanja..ada janji ke..? xpelah geng muna punya pasal x kisah la..as long as they happy..


time nak balik..suha ngn ying yang balik dulu..esk nye fatin ngn hani... malam esok nye eti ngn nadia.. rasa sedih of course la ada.. rasa macam dah xleh jumpe dah lepas ni. mereka2 nangis ble suha ngn ying nak pergi..


ok sebab ni maybe karangan sy yang terakhir tahun ni saya pun nak menconteng ape sje semahunya. kalau  boleh sy tanak 3P berakhir even sy x faham pun msuk kelas tu..sebab bila benda ni dah tamat bererti sy dah kehilangan kawan2 baik sy...suke x suke, sakit ati x sakit ati.. ok i know kadang2 bile sy berkata2 ada yang kata sy perli..wat sakit ati.. hehe tp sebenar nye bukan perli pun..sje je.. they are the best best friends i ever had.  diorang leh faham sy even maybe bukan 100%.. masa sekolah sy xde kawan leh faham sy macam ni sekali yang leh terima sy seadanya. sy kawan ngan sume tp ada gak la yang mengumpat kn..baik buruk tu x tahu la tp biarlah.. ada yang kata sy wujud tp macam x wujud.. panggil sy kartun ke badut ke ape ke xpelah sy abaikan sje walaupun kekadang menangis sendiri.  zaman sekolah dah abis..sy suka bukukan dalam diari sje..harap xde sape terasa.. sebab tu la sy tanak berpisah dari geng muna. bila time cuti rindu ngn geng ni even cuti sekejap.  kalau boleh nak lambatkan sampai ujung sem 6. tp apakan daya lepas abis 3P kena berpisah .. perasaan time tu xleh nk cakap. bila bandingkan diorang ni dengan kawan lain time sekolah dulu rasa nak menangis..thanks for everything....


entry ni maybe agak panjang walaupun hakikatnya memang selalu panjang.  tp for the last time sy menulis untuk tahun ni kn xpelah.. mula dari tahun depan maybe setiap orang akan cuba untuk mengisi ruang ini dengan cerita2 lain dan bukan dari sy seorang sahaja.. mesti kna ada pembaharuan kn.. asyik corak penulisan sama je boring la..so mula dari sem depan tiap orang dalam geng ni akan update blog ni maybe sekali sebulan. ok..selamat tahun baru.~



Tuesday, November 29, 2011

gosip..


assalamualaikum..

setelah agak sekian lama tak update blog ni baru sekarang terasa nak update.. tapi macam biasa la tiap kali nak tulis kena tanya pendapat muna2 sekalian dulu.. ada yang setuju ada yang tak setuju ngan idea yang nak dimasukkan dalam blog ni.,

al kisah nye ada la salah seorang dari kawan kitorang ni yang dahulu nye erm nak kata ada pakwe x jugak..nak kata xde pun x jugak.. yang kitorang tahu kalau dia balas mesej boleh la dalam 4, 5 orang sekali dia mesej. macam chat kat fb gitu ramai2 cuma waktu tu kitorang ni amatlah dhoif.. mana kitorang kenal fb ni.... fb? ha? apekah itu? haa lebih kurang la tu..

tapi sekarang dh pandai dah main fb.. pssstt wat fb pn sebab nak main farmville je sebenarnye..wat kebun.. nampak orang lain main cam excited je.. sampai dalam kelas tu main farmville.. xyah la heran sebab lecturer kitorang ada gak yang main benda alah tu.. lagi tinggi diorang punye level tu.. ok back to our based topic.. jd lama2 nye kawan kitorang tu dapat la pakwe yang dia sendiri pun x sure sebenarnya dia nak serius or main2.. tapi lama2 putus di tengah jalan..

Dipendekkan citer now kitorang masuk ukm.. kitorang cuba nak gandingkan dia dengan sorang budak kelas.. gosip2 la cikit.. heheh setan dah naik tanduk.. xdelah..saje je..mula2 masing2 wat derk.. reject x reject sume ada.. rupanya yang laki ni pernah ada kisah lampau.. adapun dulu dia pernah minat kat sorang aweks tapi sayang seribu kali sayang si gadis yang diminati dah bertunang ngan orang lain. maka tertutup sudah pintu hatinya untuk mencari pengganti.. dari situ maka terhenti la gosip antara mereka seketika.. kejap je ek.. pastu gosip balik..weeee~~

so diorang kawan macam biasa..usik2..tegur2..pastu lama2 nampak macam sama2 suka je.. hari2 mesej..hari2 chat..walaupun kat kelas masing2 wat biasa tapi malam2 busy mesej..hehe.. permasalahan yang timbul hanyalah pada angka umur sebab si laki ini lagi muda 2 tahun dari dia and bagi si perempuan nye pulak umur itu begitu penting dan amat dititikberatkan. ok di situ la masalah nye.

macam mana laki tu? aih elok sangat ha.. boleh jadi imam lagi..imam muda.. namun apakan daya umur telah membataskan segalanya.. tapi..."cinta tidak mengenal usia".. ok kawan saya punye emak 10 tahun lg tua dari ayah nye..or 5 tahun.. lebih kurang la.. ada lagi kawan 1 sekolah saya punye ayah muda 3,4 tahun muda dari mak nye dan geng muna ni jugak ada yang mak nye lagi tua dari ayah nye.."cinta itu buta".. cinta x kenal siapa.. tapi jangan jadi buta kerana cinta..

asalkan si laki tu nampak matured dan kalau dilihat boleh menyejukkan mata serta terpancar sifat2 positif dan sinar kebertanggungjawaban dalam diri beliau..so..what's the problem.. xpe ape2 pun kitorang doakan yang terbaik tuk diorang.. tapi siapa? ada la tett..(bukan nama sebenar) tu..hehehe




Contact Tables

I edited my layout at Bigoo.ws, check out these Myspace Layouts!